COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 14.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 699 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 232 lica, od kojih je 39 mlađe, 137 srednje i 56 starije životne dobi. Radi se o 115 lica muškoh i 117 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset šestoro lica je iz Banja Luke, dvadeset devetoro iz Bijeljine, sedamnaestoro iz Ribnika, četrnaestoro iz Bileće, trinaestoro iz Gradiške, po dvanaestoro iz Doboja i Prijedora, desetoro iz Laktaša, devetoro iz Zvornika, po šestoro iz Broda i Prnjavora, po petoro iz Istočne Ilidže, Srebrenice i Čelinca, četvoro iz Srpca, po troje iz Dervente, Lopara i Modriče, po dvoje iz Vlasenice, Mrkonjića Grada i Šekovića, te po jedno iz Berkovića, Bratunca, Vukosavlja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Ljubinja, Pala, Pelagićeva, Petrovca, Petrova, Sokoca, Stanara, Teslića i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 23 smrtna slučaja. Radi se o 18 muškaraca i 5 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Prijedora, troje iz Banja Luke i Zvornika, po dvoje iz Bijeljine i Foče, te po jedno iz Istočne Ilidže, Srpca, Bratunca, Rogatice, Višegrada, Doboja, Teslića, Istočnog Novog Sarajeva i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 78797 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4508 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 329942 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 621, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 221, a u ostalim bolnicama 400. Na respiratoru je 54 lica (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8000 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.