COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 1.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи, те у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 784 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 364 лица, од којих је 79 млађе, 227 средње и 58 старије животне доби. Ради се о 175 лица мушког и 189 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину четрдесет петоро лица је из Бања Луке, тридесет двоје из Требиња, тридесеторо из Бијељине, по деветнаесторо из Невесиња и Прњавора, по тринаесторо из Добоја и Шипова, по дванаесторо из Козарске Дубице и Билеће, по десеторо из Лакташа и Приједора, деветоро из Градишке, петоро из Братунца, по четворо из Брода и Модриче, по троје из Котор Вароши, Рогатице и Челинца, по двоје из Вишеграда, Кнежева, Лопара и Мркоњић Града, те по једно из Вукосавља, Зворника, Петровца, Рибника, Рудог, Сокоца, Српца, Теслића, Фоче и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја. Ради се мушкарцима, средње и старије животне доби, из Приједора, Шамца, Теслића и Сокоца.

До сада је у Републици Српској потврђен 66991 случај вируса корона, а преминуло је 3869 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 300757 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској  је 363, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 207, а у осталим болницама 156. На респиратору је 43 лица (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2772 лица, а надзор је завршен код 194541.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.