COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 1.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči, te u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 784 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 364 lica, od kojih je 79 mlađe, 227 srednje i 58 starije životne dobi. Radi se o 175 lica muškog i 189 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu četrdeset petoro lica je iz Banja Luke, trideset dvoje iz Trebinja, tridesetoro iz Bijeljine, po devetnaestoro iz Nevesinja i Prnjavora, po trinaestoro iz Doboja i Šipova, po dvanaestoro iz Kozarske Dubice i Bileće, po desetoro iz Laktaša i Prijedora, devetoro iz Gradiške, petoro iz Bratunca, po četvoro iz Broda i Modriče, po troje iz Kotor Varoši, Rogatice i Čelinca, po dvoje iz Višegrada, Kneževa, Lopara i Mrkonjić Grada, te po jedno iz Vukosavlja, Zvornika, Petrovca, Ribnika, Rudog, Sokoca, Srpca, Teslića, Foče i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se muškarcima, srednje i starije životne dobi, iz Prijedora, Šamca, Teslića i Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 66991 slučaj virusa korona, a preminulo je 3869 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 300757 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj  je 363, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 207, a u ostalim bolnicama 156. Na respiratoru je 43 lica (32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2772 lica, a nadzor je završen kod 194541.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.