COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 14.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1107 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 160 лица, од којих је 28 млађе, 87 средње и 45 старије животне доби. Ради се о 93 лица мушког и 67 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет једно лице је из Бања Луке, по деветоро из Зворника и Козарске Дубице, седморо из Градишке, по шесторо из Добоја, Пала, Приједора и Прњавора, по петоро из Лакташа, Теслића и Шипова, по четворо из Бијељине и Мркоњић Града, по троје из Братунца, Вишеграда, Котор Вароши, Рибника и Челинца, по двоје из Брода, Новог Града и Хан Пијеска, те по једно из Гацка, Дервенте, Љубиња, Оштре Луке, Петрова и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се лицима старије животне доби из Бања Луке, Требиња, Челинца, Модриче, Теслића, Петрова и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђен 38581 случај вируса корона, а преминуло је 1923 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 24715 лица, а тестирано је 172581.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 582, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 228, а у oпштим болницама 354.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5838 лица, а надзор је завршен код 124079.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.