COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 14.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1107 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 160 lica, od kojih je 28 mlađe, 87 srednje i 45 starije životne dobi. Radi se o 93 lica muškog i 67 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset jedno lice je iz Banja Luke, po devetoro iz Zvornika i Kozarske Dubice, sedmoro iz Gradiške, po šestoro iz Doboja, Pala, Prijedora i Prnjavora, po petoro iz Laktaša, Teslića i Šipova, po četvoro iz Bijeljine i Mrkonjić Grada, po troje iz Bratunca, Višegrada, Kotor Varoši, Ribnika i Čelinca, po dvoje iz Broda, Novog Grada i Han Pijeska, te po jedno iz Gacka, Dervente, Ljubinja, Oštre Luke, Petrova i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se licima starije životne dobi iz Banja Luke, Trebinja, Čelinca, Modriče, Teslića, Petrova i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 38581 slučaj virusa korona, a preminulo je 1923 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 24715 lica, a testirano je 172581.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 582, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u opštim bolnicama 354.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5838 lica, a nadzor je završen kod 124079.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.