COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 9.11.2020. u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 902 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 383 lica, od kojih je 49 mlađe, 266 srednje i 68 starije životne dobi. Radi se o 203 lica muškog i 180 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset sedmoro lica je iz Banja Luke, šezdeset četvoro iz Bijeljine, pedeset sedmoro iz Trebinja, tridesetoro iz Nevesinja, dvadeset sedmoro iz Zvornika, petnaestoro iz Srpca, četrnaestoro iz Bileće, dvanaestoro iz Mrkonjić Grada, jedanaestoro iz Prijedora, devetoro iz Ugljevika, osmoro iz Laktaša, sedmoro iz Kneževa, petoro iz Šipova, po četvoro iz Prnjavora i Čelinca, po troje iz Bratunca, Gradiške, Kotor Varoši i Han Pijeska, dvoje iz Vlasenice, te po jedno iz Doboja, Kozarske Dubice, Novog Grada, Ribnika i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o 12 muškaraca i 7 žena, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke (četvoro) Modriče (dvoje), Bileće, Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Ribnika, Kotor Varoši, Kneževa, Ugljevika, Bijeljine, Sokoca, Šamca, Doboja i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 22637 slučajeva virusa korona, a preminulo je 560 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona. 
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo  9031 lica, a testirano je 113174.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1202, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 463, a u opštim bolnicama 739.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13683 lica, a nadzor je završen kod 76048.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.