COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 1148 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 537 лицa, од којих је 72 млађе, 355 средње и 110 старије животне доби. Ради се о 282 лица мушког и 255 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину четрдесеторо лица је из Бaња Луке, стотину троје из Требиња, педесет шесторо из Бијељине, по тридесет двоје из Зворника и Сокоца, деветнаесторо из Источног Новог Сарајева, по седамнаесторо из Источне Илиџе и Лакташа, петнаесторо из Вишеграда, тринаесторо из Пала, дванаесторо из Љубиња, десеторо из Угљевика, осморо из Фоче, по седморо из Милића, Прњавора и Рогатице, по четворо из Градишке, Котор Вароши, Лопара и Приједора, по троје из Мркоњић Града, Трнова и Челинца, по двоје из Билеће, Братунца, Новог Града, Новог Горажда и Сребренице, те по једно из Дервенте, Калиновика, Кнежева, Козарске Дубице, Осмака, Српца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, од којих је троје било старости од 41 и 45 година, из Бања Луке и Кнежева (по двоје), Градишке, Дервенте, Теслића и Источног Новог Сарајева.

До сада су у Републици Српској потврђена 22254 случаја вируса корона, а преминуло је 541 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8963 лица, а тестирано је 112291.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1.189, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 448, а у oпштим болницама 741.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14214 лица, а надзор је завршен код 74659.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.