COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1080 лабораторијских узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 483 лица, од којих је 125 млађе, 268 средње и 90 старије животне доби. Ради се о 227 лица мушког и 256 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тридесет осморо лица је из Бања Луке, четрдесет троје из Бијељине, тридесет шесторо из Требиња, тридесет једно из Невесиња, двадесет шесторо из Гацка, двадесет једно из Лакташа, седамнаесторо из Приједора, петнаесторо из Козарске Дубице, четрнаесторо из Фоче, по десеторо из Вишеграда и Рибника, по деветоро из Добоја и Прњавора, по осморо из Зворника и Сокоца, по седморо из Билеће и Кнежева, шесторо из Модриче, по петоро из Братунца, Котор Вароши, Мркоњић Града и Чајнича, по четворо из Берковића, Рудог, Угљевика, Челинца и Шипова, по троје из Градишке, Петрова и Теслића, по двоје из Брода, Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Љубиња и Српца, те по једно из Власенице, Лопара, Милића, Новог Града, Пала, Сребренице и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 17 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и 7 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, по двоје из Добоја и Бијељине, те по једно из Требиња, Приједора, Угљевика, Шамца, Дервенте, Гацка, Невесиња, Сребренице и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђено 72979 случајeвa вируса корона, а преминуло је 4120 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 315148 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 695, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 312, а у осталим болницама 383. На респиратору је 57 лица (37 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 20 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8320 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.