COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 22.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1080 laboratorijskih uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 483 lica, od kojih je 125 mlađe, 268 srednje i 90 starije životne dobi. Radi se o 227 lica muškog i 256 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu trideset osmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset troje iz Bijeljine, trideset šestoro iz Trebinja, trideset jedno iz Nevesinja, dvadeset šestoro iz Gacka, dvadeset jedno iz Laktaša, sedamnaestoro iz Prijedora, petnaestoro iz Kozarske Dubice, četrnaestoro iz Foče, po desetoro iz Višegrada i Ribnika, po devetoro iz Doboja i Prnjavora, po osmoro iz Zvornika i Sokoca, po sedmoro iz Bileće i Kneževa, šestoro iz Modriče, po petoro iz Bratunca, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Čajniča, po četvoro iz Berkovića, Rudog, Ugljevika, Čelinca i Šipova, po troje iz Gradiške, Petrova i Teslića, po dvoje iz Broda, Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Ljubinja i Srpca, te po jedno iz Vlasenice, Lopara, Milića, Novog Grada, Pala, Srebrenice i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o 10 muškaraca i 7 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, po dvoje iz Doboja i Bijeljine, te po jedno iz Trebinja, Prijedora, Ugljevika, Šamca, Dervente, Gacka, Nevesinja, Srebrenice i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 72979 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4120 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 315148 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 695, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 312, a u ostalim bolnicama 383. Na respiratoru je 57 lica (37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8320 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.