COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 17.12.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 899 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 286 lica, od kojih je 41 mlađe, 170 srednje i 75 starije životne dobi. Radi se o 148 lica muškog i 138 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu sedmoro lica je iz Banja Luke, dvadeset šestoro iz Bijeljine, četrnaestoro iz Prnjavora, po dvanaestoro iz Gradiške i Kneževa, po jedanaestoro iz Zvornika i Laktaša, desetoro iz Čelinca, devetoro iz Dervente, osmoro iz Prijedora, po sedmoro iz Mrkonjić Grada i Teslića, šestoro iz Doboja, po petoro iz Kotor Varoši i Srebrenice, četvoro iz Bratunca, po troje iz Kozarske Dubice, Modriče, Ribnika i Sokoca,  po dvoje iz Broda, Višegrada, Istočne Ilidže, Šamca, Šekovića i Šipova, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Nevesinja, Novog Grada, Novog Goražda, Rogatice, Ugljevika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvanaest muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro lica iz Banja Luke, po dvoje iz Bijeljine, Prnjavora i Doboja, te po jedno iz Bratunca, Berkovića, Teslića i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 34596 slučajeva virusa korona, a preminulo je 1503* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 20368 lica, a testirano je 151834. Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1064, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 379, a u opštim bolnicama 685. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12947 lica, a nadzor je završen kod 107731.

*Napomena: Dana 16. 12.2020. godine, naknadno su prijavljena 2 smrtna slučaja, koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (oba iz Istočnog Novog Sarajeva).

Detaljnije pogledajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.