COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 17.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 899 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 286 лица, од којих је 41 млађе, 170 средње и 75 старије животне доби. Ради се о 148 лица мушког и 138 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину седморо лица је из Бања Луке, двадесет шесторо из Бијељине, четрнаесторо из Прњавора, по дванаесторо из Градишке и Кнежева, по једанаесторо из Зворника и Лакташа, десеторо из Челинца, деветоро из Дервенте, осморо из Приједора, по седморо из Мркоњић Града и Теслића, шесторо из Добоја, по петоро из Котор Вароши и Сребренице, четворо из Братунца, по троје из Козарске Дубице, Модриче, Рибника и Сокоца,  по двоје из Брода, Вишеграда, Источне Илиџе, Шамца, Шековића и Шипова, те по једно из Источног Новог Сарајева, Милића, Невесиња, Новог Града, Новог Горажда, Рогатице, Угљевика и Фоче.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаест мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби, од којих је четворо лица из Бања Луке, по двоје из Бијељине, Прњавора и Добоја, те по једно из Братунца, Берковића, Теслића и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђенo 34596 случајeва вируса корона, а преминуло је 1503* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 20368 лица, а тестирано је 151834. Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1064, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 379, а у oпштим болницама 685. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12947 лица, а надзор је завршен код 107731.

*Напомена: Дана 16. 12.2020. године, накнадно су пријављена 2 смртна случаја, која су се десила у претходних неколико дана (оба из Источног Новог Сарајева).

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.