Радионица у организацији Инцијативе Југоисточне Европе за превенцију и спремност у случају катастрофа (DPPI SEE), у Подгорици

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске заједно са помоћником директора за деминирање, учествује на ”Радионици о тренинг центрима цивилне заштите, структури, програмима и модалитетима сарадње”.

Радионица се одржава у организацији Инцијативе Југоисточне Европе за превенцију и спремност у случају катастрофа (DDPI SEE),  у периоду од 06.12.2022. године, до 08.12.2022. године, у Подгорици.

Осим представника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске на радионици су учествовали представници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Представници Министарства безбједности БиХ, као и представници држава из региона: Хрватске, Бугарске, Црне Горе, Македоније, Румуније и Словеније.

Тема радионице унапређења капацитета заштите и спсавања кроз  размјену искустава у области организације и структуре тренинг центара и модалитета сарадње у овој области.