Radionica u organizaciji Incijative Jugoistočne Evrope za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa (DPPI SEE), u Podgorici

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske zajedno sa pomoćnikom direktora za deminiranje, učestvuje na ”Radionici o trening centrima civilne zaštite, strukturi, programima i modalitetima saradnje”.

Radionica se održava u organizaciji Incijative Jugoistočne Evrope za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa (DDPI SEE),  u periodu od 06.12.2022. godine, do 08.12.2022. godine, u Podgorici.

Osim predstavnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske na radionici su učestvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Predstavnici Ministarstva bezbjednosti BiH, kao i predstavnici država iz regiona: Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Slovenije.

Tema radionice unapređenja kapaciteta zaštite i spsavanja kroz  razmjenu iskustava u oblasti organizacije i strukture trening centara i modaliteta saradnje u ovoj oblasti.