TRAJE UPOZORENJE NA LOKALNE NEPOGODE

Od ponedjeljka (24. 6.2024) do četvrtka (27. 6.2024) nastaviće se nestabilno vrijeme u Republici Srpskoj uz čestu pojavu pljuskovite kiše sa grmljavinom, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske (RHMZ RS). Prognoziraju se mjestimične lokalne nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jak vjetar.

Nepogode će biti jače u utorak (25. 6.2024) i srijedu (26. 6.2024) u regionu od zapada (Krajina), sjevera ka sjeveroistoku Srpske (šira regija oko Banjaluke, Doboja i rijeke Save, Posavina i Semberija). Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i njenim oticanjem u urbanim zonama. U Hercegovini manji broj pljuskova. Na jugu Srpske lokalne nepogode očekuju se u četvrtak (27. 6.2024).

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) kontinuirano prati situaciju na terenu. Sa nadležnim lokalnim službama zaštite i spasavanja smo u neprekidnom kontaktu i pripravni za angažman. Građanima savjetujemo da i dalje, u skladu sa meteorološkom prognozom, planiraju boravak na otvorenom prostoru i da zaštite svoju imovinu.