UPOZORENJE NA LOKALNE NEPOGODE!

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske (RHMZ RS) objavio je upozorenje na mogućnost lokalnih nepogoda u Republici Srpskoj. Olujni naleti vjetra, grmljavina, jake padavine i grad prognoziraju se danas najviše na sjeveroistoku i sjeveru Srpske. Najizraženije pomenute lokalne nepogode očekuju se u široj regiji Doboja, Posavini i Semberiji.

Sutra (23. 6.2024) i dalje će biti nestabilni meteorološki uslovi u Republici Srpskoj. Na istoku Srpske tokom popodneva moguća je obilna pljuskovita kiša u kratkom periodu pa je potrebno obratiti pažnju na oticanje oborinske vode u urbanim sredinama. Meteorolozi predviđaju pojavu grada. Do večeri sutrašnjeg dana jaki pljuskovi će se proširiti ka sjeveru Republike Srpske.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) u okviru naših kontinuiranih dežurstva i monotoringa prati situaciju i spremni smo da reagujemo iz našeg domena. Skrećemo pažnju građanima i nadležnim službama da svoje aktivnosti, mjere i radnje usklade sa najavljenim upozorenjem na lokalne vremenske nepogode u Republici Srpskoj.