MOGUĆE LOKALNE NEPOGODE!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske (RHMZ RS) tokom ovog prijepodneva pljuskovi sa grmljavinom počeće prvo na zapadu i ponegdje na sjeveru Republike Srpske, zatim će sredinom dana i tokom popodneva jačati i premještati se ka sjeveru i istoku Srpske (Krajina, šira regija oko rijeke Save, šira regija Banjaluke, Doboja i Semberija).

Očekuju se lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom, obilnija kiša u kratkom periodu, pojava grada i jakog vjetra (duž rijeke Save ponegdje i olujni vjetar). Najjače nepogode predviđaju se na sjeveru u široj regiji oko rijeke Save. Zbog mjestimičnih obilnih padavina u kratkom periodu i udara ulujnog vjetra mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i oštećenja na imovini.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) prati situaciju sa nadležnim lokalnim službama civilne zaštite i skreće pažnju da se aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa vremenskom prognozom te da se obrati dodatna pažnja na zaštiti imovine.