DELEGACIJA RUCZ RS U POSJETI MUP – u REPUBLIKE ČEŠKE

Na poziv Odjeljenja za specijalne ronilačke zadatke i obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Češke, u uzvratnoj posjeti, u ovoj zemlji boravila je delegacija Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) na čelu sa vršiocem dužnosti (v. d) direktora Borisom Trninićem.

Saradnja sa češkim kolegama iz oblasti specijalizovanih jedninica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom kao i u oblasti podvodnog deminiranja već duže traje. Ova posjeta imala je zadatak da učvrsti dosadašnje odnose i da definiše dalje smjernice za njihov nastavak.

Tokom posjete Republici Češkoj, naša delegacija je obišla novoizgrađeni objekat Odjeljenja za specijalne ronilačke zadatke i obuku MUP – a Republike Češke u gradu Brno. To je bila prilika da se predstavnici RUCZ RS upoznaju sa tehničkim i ljudskim kapacitetima kojima raspolaže češka policija u ovom segmentu.

Direktor Trninić obavio je radni sastanak sa zamjenikom direktora češke policije kao i sa rukovodiocem Odjeljenja za specijalne ronilačke zadatke i obuku češkog MUP – a i tom prilikom se zahvalio na dosadašnjoj podršci i saradnji koju smo imali sa ovim institucijama izrazivši uvjerenje da će dalji naši odnos i saradnja dosegnuti veći nivo. U Republici Češkoj, zajedno sa našom, boravile su i delegacije Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Ministarstva bezbjednosti Savjeta ministara BiH (MB SM BiH).