ЈАК И ОЛУЈНИ ВЈЕТАР ЗАХВАТИЋЕ СРПСКУ

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (РХМЗ РС) у наредна три дана, уз пораст температуре ваздуха, јак и олујни вјетар дуваће у Републици Српској. У четвртак, 30.11.2023. године, вјетар ће поподне да јача прво на западу, а увече и у ноћи у већини предјела. Предвиђају се удари вјетра од 40 до 70 км/ч, на западу и на планинама преко 80 км/ч. Уз ријеку Саву вјетар ће бити умјерен.

Вјетровито уз јак до олујни вјетар у већини предјела биће у петак 1.12.2023. године. Очекују се удари од  50 до 90 км/ч, на планинама понегдје и до 100 км/ч. Вјетар ће имати најјаче налете на западу Српске и у вишим предјелима, а нешто слабије на крајњем југу Херцеговине.

У суботу, 2.12.2023. године, у већини Републике Српске дуваће вјетар са локалним олујним ударима. Прогнозира се периодична брзина вјетра од 70 до 90 км/ч, на планинама и преко 100 км/ч. Током поподнева истог дана вјетар ће почети да слаби. Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) подсјећа институције, колективе, грађане да пажљиво планирају боравак људи на отвореном простору, да обезбиједе матаријалну имовину од олујних удара вјетра. Пратимо ситуацију у контакту са свим локалним службама цивилне заштите.