NAJAVA TALASA NEVREMENA SA SNJEŽNIM POKRIVAČEM

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske (RHMZ RS) u naredna dva dana Republiku Srpsku zahvatiće nevrijeme praćeno kišom, snijegom i vjetrom. U utorak 21.11.2023. godine na sjeverozapadu, zapadu i jugu Srpske očekuje se jača kiša. Na istoku biće slabija. Do večeri kiša će zahlađenjem preći u snijeg u brdsko – planinskim predjelima uz formiranje snježnog pokrivača.

Kiša će padati i u srijedu 22.11.2023. godine. U kratkom periodu može izazvati porast bujičnih vodotoka i eventualne probleme sa oborinskim vodama naročito na sjeverozapadu Srpske.

U brdima i planinama, do kraja dana, prognozira se snijeg uz snježni pokrivač od 5 do 20 cm. U Hercegovini i na planinama duvaće jak, ponegdje i olujni vjetar, koji će na planinama stvarati vejavice i nanose snijega.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) apeluje na nadležne institucije, privredne subjekte, građane da blagovremeno izvršavaju svoje obaveze, obrate pažnju na sopstvenu i bezbjednost materijalne imovine i da se pažljivo planira boravak na otvorenom prostoru. Posebnu pažnju preporučujemo vozačima jer se očekuje prvi ozbiljniji snijeg posebno na planinskim putnim prevojima.