НАЈАВА ТАЛАСА НЕВРЕМЕНА СА СЊЕЖНИМ ПOКРИВАЧЕМ

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (РХМЗ РС) у наредна два дана Републику Српску захватиће невријеме праћено кишом, снијегом и вјетром. У уторак 21.11.2023. године на сјеверозападу, западу и југу Српске очекује се јача киша. На истоку биће слабија. До вечери киша ће захлађењем прећи у снијег у брдско – планинским предјелима уз формирање сњежног покривача.

Киша ће падати и у сриједу 22.11.2023. године. У кратком периоду може изазвати пораст бујичних водотока и евентуалне проблеме са оборинским водама нарочито на сјеверозападу Српске.

У брдима и планинама, до краја дана, прогнозира се снијег уз сњежни покривач од 5 до 20 цм. У Херцеговини и на планинама дуваће јак, понегдје и олујни вјетар, који ће на планинама стварати вејавице и наносе снијега.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) апелује на надлежне институције, привредне субјекте, грађане да благовремено извршавају своје обавезе, обрате пажњу на сопствену и безбједност материјалне имовине и да се пажљиво планира боравак на отвореном простору. Посебну пажњу препоручујемо возачима јер се очекује први озбиљнији снијег посебно на планинским путним превојима.