VJETAR U SRPSKOJ NAPRAVIO MANJU ŠTETU I SLABI…

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) juče je objavila i uputila upozorenje na mogući jak vjetar na mahove u cijeloj Republici Srpskoj i obilniju kišu na jugu i jugozapadu Srpske. Prema našim informacijama sa terena vjetar je načinio štetu na određenom broju objekata i oborio pojedina stabla. U Bratuncu je jak nalet vjetra izbio prozorski panel na jednom obrazovnom objektu. Povrijeđena učenica je medicinski zbrinuta.

Došlo je do prekida isporuke električne energije u pojedinim dijelovima Srpske. Odgovarajuće službe nadležnih elektrodistribucija već su na terenu. Vozačima se savjetuje oprez zbog mogućih stabala, odrona i vode na kolovozu. Nadležne službe i vatrogasne ekipe uklanjaju oborena stabla i dijelove krovnih konstrukcija.

Vjetar slabi, kiša nastavlja da pada. Kada se meteorološki uslovi smire uslijediće procjena i saniranje štete. Situacija je pod kontrolom, a RUCZ RS izvršava svoje svakodnevne zadatke u povećanoj spremnosti pred najavljene nove jake nalete vjetra i nevremena u narednim danima.