Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite učestvuju na radionici ” Izgradnja kapaciteta za reagovanje na velike požare otvorenog prostora”

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u saradnji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske učestvuju na dvodnevnoj radionici ” Izgradnja kapaciteta za reagovanje na velike požare otvorenog prostora” koja se održava na Igmanu.

Radionica se provodi u organizaciji Inicijative za pripravnost i prevenciju katastrofa za jugoistočnu Evropu ( Disaster Preparedness and Prevention Initiative for South Eastern Europe – DPPI SEE) i Ministarstva sigurnosti BiH, a u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalne uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Učesnici pomenute radionice su predstavnici institucija, organa i drugih subjekata iz BiH kao i država clanica DPPI SEE ( Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska i Rumunija).

Cilj radionice je jačanje međusobne saradnje kroz razmjenu iskustava i praksi koje su se pokazale kao najbolje u pogledu izgradnje adekvatnog odgovora na velike požare otvorenog prostora. Republička uprava civilne zaštite i Helikoperski servis Republike Srpske su predstavili svoja iskustva u pogledu zajedničkog koordinisanog djelovanja u ovoj oblasti.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske se zahvaljuje Helikopterskom servisu Republike Srpske na zajedničkom predstavljanju sistema zaštite i spasavanja u oblasti zaštite od požara.