Zgrada uprave

REPUBLIČKA UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE SRPSKE STAVLJA NA RASPOLAGANJE SPECIJALISTIČKI TIM ZA SPASAVANJE IZ RUŠEVINA

Povodom zemljotresa koji se desio u Republici Turskoj, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske u saglasnosti sa Predsjednikom Republike Srpske i Predsjednikom Vlade Republike Srpske stavlja na raspolaganje Specijalističke timove za spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske sa 21 pripadnikom operativnog tima, oficirima za bezbjednost, logistiku i vezu.
Specijalistički tim za spasavanje i traganje iz ruševina upućuje se sa opremom za probijanje, presjecanje, podizanje tereta, spasavanje i rad na visini. Pripadnici Specijalističkog tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske obučeni su za ovaj vid pretrage i spasavanja iz ruševina.
Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske nakon saglasnosti Predsjednika Republike Srpske i Predsjednika Vlade Republike Srpske za učešće timova Republičke uprave civilne zaštite RepublikeSrpske, uputila je Ambasadi Republike Turske pismo o namjeri upućivanja pomoći. Takođe, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske ovim putem izražava saučešće za poginule građane Republike Turske.