Zgrada uprave

РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СТАВЉА НА РАСПОЛАГАЊЕ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ТИМ ЗА СПАСАВАЊЕ ИЗ РУШЕВИНА

Поводом земљотреса који се десио у Републици Турској, Републичка управа цивилне заштите Републике Српске у сагласности са Предсједником Републике Српске и Предсједником Владе Републике Српске ставља на располагање Специјалистичке тимове за спасавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите Републике Српске са 21 припадником оперативног тима, официрима за безбједност, логистику и везу.
Специјалистички тим за спасавање и трагање из рушевина упућује се са опремом за пробијање, пресјецање, подизање терета, спасавање и рад на висини. Припадници Специјалистичког тима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске обучени су за овај вид претраге и спасавања из рушевина.
Републичка управа цивилне заштите Републике Српске након сагласности Предсједника Републике Српске и Предсједника Владе Републике Српске за учешће тимова Републичке управе цивилне заштите РепубликеСрпске, упутила је Амбасади Републике Турске писмо о намјери упућивања помоћи. Такође, Републичка управа цивилне заштите Републике Српске овим путем изражава саучешће за погинуле грађане Републике Турске.