VRŠILAC DUŽNOSTI DIREKTORA REPUBLIČKE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE: UPUĆEN DOPIS SVIM LOKALNIM ZAJEDNICAMA DA PREDUZMU PREVENTIVNE MJERE

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da je upućen dopis svim lokalnim zajednicama da preduzmu preventivne mjere u vezi sa najavljenim velikim količinama padavina, te da je o svemu upoznat predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Novitović je istakao da je predsjednik Republike Srpske, poučen iskustvom iz 2014. godine, rekao da se moraju obići lokalne zajednice koje su najviše izložene riziku.

  • Svim gradonačelnicima, načelnicima i odgovornim osobama za civilnu zaštitu u jedinicama lokalne samouprave upućen je dopis da shodno planu odbrane od poplava preduzmu preventivne mjere – rekao je Novitović.
    Novitović je rekao da je Republički hidrometeorološki zavod juče obavjestio Republičku upravu civilne zaštite da su moguće veće količine padavina od 16. do 20. januara.
  • Informacija je da će u Crnoj Gori, u nekim dijelovima, biti i preko 400 litara po metru kvadratnom – rekao je Novitović.
    On je rekao da su ljudi iz Civilne zaštite Republike Srpske dobili zadatak da danas i sutra provjere svu opremu koja se koristi za zaštitu i spasavanje.
  • Plan odbrane od poplava usvojen je na Vladi Republike Srpske i tačno definiše koja javna preduzeća imaju koje obaveze i šta su obaveze lokalnih samouprava – podsjetio je Novitović.
    (Tekst: RTRS)