ВРШИЛАЦ ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ: УПУЋЕН ДОПИС СВИМ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ДА ПРЕДУЗМУ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић рекао је да је упућен допис свим локалним заједницама да предузму превентивне мјере у вези са најављеним великим количинама падавина, те да је о свему упознат предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Новитовић је истакао да је предсједник Републике Српске, поучен искуством из 2014. године, рекао да се морају обићи локалне заједнице које су највише изложене ризику.

  • Свим градоначелницима, начелницима и одговорним особама за цивилну заштиту у јединицама локалне самоуправе упућен је допис да сходно плану одбране од поплава предузму превентивне мјере – рекао је Новитовић.
    Новитовић је рекао да је Републички хидрометеоролошки завод јуче обавјестио Републичку управу цивилне заштите да су могуће веће количине падавина од 16. до 20. јануара.
  • Информација је да ће у Црној Гори, у неким дијеловима, бити и преко 400 литара по метру квадратном – рекао је Новитовић.
    Он је рекао да су људи из Цивилне заштите Републике Српске добили задатак да данас и сутра провјере сву опрему која се користи за заштиту и спасавање.
  • План одбране од поплава усвојен је на Влади Републике Српске и тачно дефинише која јавна предузећа имају које обавезе и шта су обавезе локалних самоуправа – подсјетио је Новитовић.
    (Текст: РТРС)