SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA VATROGASNOG SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE I PREDSTAVNICIMA TERITORIJALNIH VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA

Dana 16.12.2022. godine, u prostorijama Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, održan je radni sastanak između predstavnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, predstavnika Vatrogasnog saveza Republike Srpske i starješina teritorijalnih vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske uputila je Vatrogasnom savezu Republike Srpske i starješinama teritorijalnih vatrogasno-spasilačkih jedinica poziv za zajednički sastanak u cilju poboljšanja saradnje i nastavka zajedničkih aktivnosti. U toku sastanka razgovarano je o aktivnostima zaštite od požara, opremljenosti i obučenosti vatrogasaca-spasilaca u Republici Srpskoj, kao i potrebnim materijalno-tehničkim sredstvima za vatrogasce-spasioce u Republici Srpskoj.

U okviru zaključaka sa sastanka dogovoreno je da će Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske zajedno sa Vatrogasnim savezom Republike Srpske i starješinama teritorijalnih vatrogasno-spasilačkih jedinica raditi na zajedničkim aktivnostima koje doprinose obučenosti i opremljenosti vatrogasaca-spasilaca u Republici Srpskoj.