KONFERENCIJA UNAPREĐENJA SISTEMA ZAŠTITE I SPASAVANJA

Vršilac dužosti direktora republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, učestvovao je na dvodnevnoj konferenciji ”Unapređenje sistema zaštite i spasavanja”, koja je održana u Budvi.  Konferencija je održana u okviru projekta ”Nepogode ne poznaju granice 2”,koju sprovodi Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (FORS). 

Konferencija je organizovana u cilju davanja preporuka, razmjene iskustava, mišljenja, modela dobre prakse, i naučenih lekcija kada je u pitanju unapređenje sistema zaštite i spasavanja, kao i informisanje stanovništva i posebnih ciljnih grupa u ovoj oblasti.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici institucija i službi koje se bave zaštitom i spasavanjem, organizacije civilnog društva, projektni partneri i drugi učesnici iz susjednih zemalja.

Projekat ”Nepogode ne poznaju granice  2”, finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora- Albanija 2014-2020. Cilj projekta je jačanje kapaciteta ljudi, institucija i službi ke se bave poslovima zaštite i spasavanja za smanjenje rizika od katastrofa kroz edukaciju i podizanje nivoa svijesti građana, modernizaciju opreme i unapređenje saradnje u ciljnom području.