COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 4. 10.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 148 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 36 lica, od kojih je 7 mlađe, 14 srednje i 15 starije životne dobi. Radi se o 14 lica muškog i 22 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šesnaestoro lica je iz Banja Luke, osmoro iz Bijeljine, po dvoje iz Doboja, Šamca, Prnjavora i Teslića, te po jedno iz Dervente, Kalinovika, Kneževa i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o jednom muškarcu i dvije žene, starije životne dobi, iz Banja Luke, Dervente i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 119225 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6553 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 442722 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 88, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 49, a u ostalim bolnicama 39. Na respiratoru nije nijedno lice.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.