COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 4. 10.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 148 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 36 лица, од којих је 7 млађе, 14 средње и 15 старије животне доби. Ради се о 14 лица мушког и 22 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Бања Луке, осморо из Бијељине, по двоје из Добоја, Шамца, Прњавора и Теслића, те по једно из Дервенте, Калиновика, Кнежева и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о једном мушкарцу и двије жене, старије животне доби, из Бања Луке, Дервенте и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 119225 случajева вируса корона, а преминуло је 6553 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 442722 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 88, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 49, а у осталим болницама 39. На респиратору није ниједно лице.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.