COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 16. 9.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 102 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 33 lica, od kojih je 7 mlađe, 15 srednje i 11 starije životne dobi. Radi se o trinaestoro lica muškog i dvadesetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamnaestoro lica je iz Banja Luke, osmoro iz Bijeljine, te po jedno iz Bratunca, Zvornika, Kozarske Dubice, Laktaša, Mrkonjić Grada, Prijedora i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Petrova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118767 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6529 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 440641 lice.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 88, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 39, a u ostalim bolnicama 49. Na respiratoru je jedno lice (Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.