COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 14. 9.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 158 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 55 lica, od kojih je 8 mlađe, 27 srednje i 20 starije životne dobi. Radi se o dvadeset troje lica muškog i trideset dvoje ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset jedno lice je iz Banja Luke, desetoro iz Bijeljine, sedmoro iz Foče, četvoro iz Doboja, po dvoje iz Višegrada, Istočne Ilidže i Prnjavora, te po jedno iz Zvornika, Pala, Prijedora, Sokoca, Srpca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Prnjavora.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 118704 slučaja virusa korona, a preminulo je 6525 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 440411 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 95, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 46, a u ostalim bolnicama 49. Na respiratoru je troje lica (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.