COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13. 9.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 179 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 lica, od kojih je 11 mlađe, 34 srednje i 24 starije životne dobi. Radi se o tridesetoro lica muškog i trideset devetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset petoro lica je iz Banja Luke, devetnaestoro iz Bijeljine, po petoro iz Dervente, Doboja i Prnjavora, troje iz Teslića, te po jedno iz Bileće, Broda, Zvornika, Modriče, Oštre Luke, Pelagićeva i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima, starije životne dobi, iz Banja Luke i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118649 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6524 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 440253 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 99, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 51, a u ostalim bolnicama 48. Na respiratoru je petoro lica (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.