COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 179 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 69 лица, од којих је 11 млађе, 34 средње и 24 старије животне доби. Ради се о тридесеторо лица мушког и тридесет деветоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет петоро лица је из Бања Луке, деветнаесторо из Бијељине, по петоро из Дервенте, Добоја и Прњавора, троје из Теслића, те по једно из Билеће, Брода, Зворника, Модриче, Оштре Луке, Пелагићева и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима, старије животне доби, из Бања Луке и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 118649 случajева вируса корона, а преминуло је 6524 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 440253 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 99, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 51, а у осталим болницама 48. На респиратору је петоро лица (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.