Zgrada uprave

ODRŽAN KOLEGIJUM RUKOVODSTVA REPUBLIČKE UPRAVE: ORGANIZACIONE PROMJENE

Dana 05.09.2022. godine, u prostorijama Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpke održan je kolegijum rukovodstva Republučke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Kolegijumu su prisustvovali v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović, zamjenik direktora Nenad Ćuk, pomoćnik direktora za deminiranje Dragan Kos, pomoćnik direktora za finansijsko-pravne i računovodstvene poslove Predrag Sljepčević, pomoćnik direktora za organizaciju i planiranje Biljana Pajić, stručni savjetnik Aleksandra Malinović, stručni savjetnik za pravne poslove Aleksandra Damjanović.

U toku kolegijuma, razgovarano je o aktivnostima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, treninzima i obukama koji su održani u prethodnom periodu, aktivnostima deminiranja, te ostalim redovnim aktivnostima. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, u prethodnom periodu ostvarila je izuzetne rezultate po pitanju operativnih aktivnosti.

Takođe, svi poslovi u oblasti deminiranja za prethodni period izvršeni su pravovremeno i u skladu sa zakonskim propisima iz oblasti deminiranja. U toku godine timovi Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske pokazali su svoju spremnost, obučenost i opremljenost u svim zadacima koji su bili pred njima.

U okviru kolegijuma razgovarano je o nastavku aktivnosti, planovima za naredni period, obukama i treninzima koji će se provoditi. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske je u obavezi da formira specijalizovane jedinice za spasavanje, što će u narednom periodu biti primaran zadatak svih koji su uključeni u ovaj proces.

Na kolegijumu su iznesene i organizacione promjene u okviru sektora za organizaciju i planiranje, gdje je istaknuto da će poslove organizacije i planiranja obavljati zamjenik direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Nenad Ćuk, a poslove koordinacije rada Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske sa drugim institucijama i koordinacija rada sektora unutar Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske obavljaće stručni savjetnik Aleksandra Malinović.