COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 26. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 172 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 lica, od kojih je 20 mlađe, 30 srednje i 36 starije životne dobi. Radi se o trideset troje lica muškog i pedeset troje ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset sedmoro lica je iz Banja Luke, dvanaestoro iz Bijeljine, desetoro iz Bratunca, petoro iz Višegrada, četvoro iz Doboja, po troje iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja, dvoje iz Istočne Ilidže, Rudog, Sokoca, Srpca i Foče, te po jedno iz Bileće, Zvornika, Kneževa, Laktaša, Lopara, Modriče, Pala, Prnjavora i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o muškarcima, starije životne dobi, iz Mrkonjić Grada, Novog Grada i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117797 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6486 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 437828 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 140, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u ostalim bolnicama 81. Na respiratoru je dvoje lica (po jedno u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i “Bolnici Prijedor”). 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.