COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 23. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 263 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 118 lica, od kojih je 19 mlađe, 59 srednje i 40 starije životne dobi. Radi se o četrdeset sedmoro lica muškog i sedamdeset jednom ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset jedno lice je iz Banja Luke, dvadeset jedno iz Bijeljine, po desetoro iz Srpca i Trebinja, po petoro iz Doboja i Kneževa, po troje iz Kotor Varoši, Pala, Teslića i Čelinca, po dvoje iz Višegrada, Gradiške, Dervente, Prijedora, Prnjavora i Ugljevika, te po jedno iz Bileće, Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Drvara, Laktaša, Lopara, Modriče, Novog Grada, Foče i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke, Broda, Bijeljine i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 117541 slučaj virusa korona, a preminulo je 6474 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 437230 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 167, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 70, a u ostalim bolnicama 97. Na respiratoru je osmoro lica, sedmoro u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i jedno u OB Prijedor.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.