COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 257 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 128 лица, од којих је 16 млађе, 72 средње и 40 старије животне доби. Ради се о педесет троје лица мушког и седамдесет петоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет петоро лица је из Бања Луке, тридесет четворо из Бијељине, седморо из Добоја, по петоро из Лакташа, Прњавора, Угљевика и Шамца, четворо из Дервенте, по троје из Зворника и Челинца, по двоје из Брода, Кнежева, Лопара и Модриче , по једно из Градишке, Котор Вароши, Српца и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја. Ради се о три мушкарца и једној жени, старије животне доби, из Прњавора, Добоја, Козарске Дубице и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђен 116861 случaj вируса корона, а преминуло је 6456 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 435762 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 157, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у осталим болницама 98. На респиратору је седморо лица (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.