COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22. 7.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 260 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 175 лица, од којих је 38 млађе, 88 средње и 49 старије животне доби. Ради се о 66 лица мушког и 109 женског пола.


Према мјесту пребивалишта осамдесет шесторо лица је из Бања Луке, по шеснаесторо из Бијељине и Градишке, деветоро из Српца, шесторо из Добоја, петоро из Станара, по четворо из Мркоњић Града и Шековића, по троје из Брода, Дервенте, Зворника и Угљевика, по двоје из Лакташа, Новог Града, Пелагићева, Приједора, Теслића и Шамца, те по једно из Билеће, Братунца, Вукосавља, Фоче и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени, старије животне доби, из Бања Луке и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђен 113871 случaј вируса корона, а преминуло је 6399 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 430008 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 89, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 45, а у осталим болницама 44. На респиратору је троје лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.