COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 14. 7.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 215 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 78 lica, od kojih je desetoro mlađe, četrdeset petoro srednje i dvadeset troje starije životne dobi. Radi se o 34 lica muškog i 44 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta trideset dvoje lica je iz Banja Luke, petnaestoro iz Bijeljine, po petoro iz Laktaša i Čelinca, po troje iz Foče i Šipova, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Prnjavora i Sokoca, te po jedno iz Višegrada, Vlasenice, Gradiške, Istočne Ilidže, Kneževa, Novog Goražda i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi, starije životne dobi, iz Kotor Varoši.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 113052 slučaja virusa korona, a preminulo je 6388 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 428465 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 45, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je dvoje lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.