COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 22. 6.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 66 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod desetoro lica, od kojih je dvoje mlađe, četvoro srednje i četvoro starije životne dobi. Radi se o dvoje lica muškog i osmoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šestoro lica je iz Banja Luke, dvoje iz Bijeljine, te po jedno iz Laktaša i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi, iz Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 112371 slučaj virusa korona, a preminulo je 6379 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 426007 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 20, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 7, a u ostalim bolnicama 13. Na respiratoru je dvoje lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.