COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 21. 6.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 88 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod desetoro lica, od kojih je jedno mlađe, šestoro srednje i troje starije životne dobi. Radi se o petoro lica muškog i petoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šestoro lica je iz Banja Luke, troje iz Laktaša i jedno iz Prnjavora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 112361 slučaj virusa korona, a preminulo je 6378 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 425941 lice.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 16, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 7, a u ostalim bolnicama 9. Na respiratoru je jedno lice (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.