COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 17. 6.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 45 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код седморо лицa, од којих је једно млађе, двоје средње и четворо старије животне доби. Ради се о петоро лица мушког и двоје женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шесторо лица је из Бања Луке и једно из Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада су у Републици Српској потврђена 112334 случajа вируса корона, а преминулo је 6377 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 425695 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 18, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 9, а у осталим болницама 9. На респиратору је троје лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.