12-ti TEHNIČKI SASTANAK WACOM PROJEKTNIH PARTNERA


U protekla tri dana projektni tim WACOM projekta, ispred Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, je učestvovao na redovnom tehničkom sastanku 12-tom po redu, koji se ovaj put održao u Ljubljani.
U okviru redovnih aktivnosti, sumiranja rezultata TTH vježbi koje se održale u maju, u pripremi je izvođenje drugih nacionalnih radionica. Da podsjetimo, prve su se realizovale u maju prošle godine. Cilj radionica je da uključe što veći broj institucija, opština i kompanija u radne diskusije. Svojim angažmanom subjekti treba daju doprinos u izradi strategija zaštite i preventive u mjerama reakcije na incidentne događaje (zagađenje rijeke Save i njenih pritoka) i poplava u slivu rijeke Save.
Ovim putem pozivamo predstavnike opština, institucija, kompanija i drugih organizacija i udruženja iz Republike Srpske da se odazovu na pozive za učešće na radionicama. Na našem sajtu će uskoro biti formiran link za otvoreni poziv putem koga će zainteresovani predstavnici moći da se registruju za aktivno učešće. Druge nacionalne radionice se planiraju održati u onlajn formi. Dok će se treće radionice,planirane za oktobar 2022., održati uživo.