COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15. 6.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 79 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod šestoro lica, od kojih je troje srednje i troje starije životne dobi. Radi se o troje lica muškog i troje ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, troje lica je iz Banja Luke, dvoje iz Bijeljine i jedno iz Istočne Ilidže.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 112324 slučaja virusa korona, a preminulo je 6377 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 425566 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 21, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 9, a u ostalim bolnicama 12. Na respiratoru je jedno lice (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.