PRIPADNICI REPUBLIČKE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE SRPSKE PRUŽILI PODRŠKU TERITORIJALNOJ VATROGASNOJ JEDINICI BIJELJINA U GAŠENJU POŽARA U KRUGU FABRIKE “SAVA” U BIJELJINI

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske pružili su podršku u gašenju požara u krugu fabrike “Sava” u Gradu Bijeljina. U okviru akcije gašenja velikog požara koji je izbio u krugu navedene fabrike učestvovali su pripadnici Teritorijalne Vatrogasne jedinice iz Grada Bijeljina, Ugljevika, Lopara, Zvornika i Brčko Distrikta.

Takođe, u akciji gašenja učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Bijeljina, Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Bijeljina, te pripadnici Civilne zaštite Grada Bijeljina.

U kasnim večernjim satima požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, a pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Grada Bijeljina su nastavili da obezbjeđuju područje zahvaćeno požarom.

Krug fabrike “Sava” koja je zahvaćena požarom posjetio je i gradonačelnik Grada Bijeljina, koji je obišao fabriku te zahvalio se svim prisutnim ekipama na terenu.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske ovim putem se zahvaljuje i pohvaljuje izuzetnu angažovanost pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Grada Bijeljina – Vatrogasce spasioce, na čelu sa komandirom Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina gospodinom Milom Spasojević, koji su uložili nadljudske napore prilikom gašenja požara. Aktivnost gašenja požara je sprovedena u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara.

Prisustvo i angažovanje pripadnika MUP-a Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske doprinijelo je efikasnosti i kvalitetu odgovara u datoj situaciji.

Gradonačelnik Grada Bijeljina pokazao je svjesnost svoje uloge i odgovornosti u ovakvim situacijama, te je po dolasku u Bijeljinu sa službenog puta iskazao maksimalnu odgovornost i posvećenost svojom posjetom.