ПРИПАДНИЦИ РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРУЖИЛИ ПОДРШКУ ТЕРИТОРИЈАЛНОЈ ВАТРОГАСНОЈ ЈЕДИНИЦИ БИЈЕЉИНА У ГАШЕЊУ ПОЖАРА У КРУГУ ФАБРИКЕ “САВА” У БИЈЕЉИНИ

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске пружили су подршку у гашењу пожара у кругу фабрике “Сава” у Граду Бијељина. У оквиру акције гашења великог пожара који је избио у кругу наведене фабрике учествовали су припадници Територијалне Ватрогасне јединице из Града Бијељина, Угљевика, Лопара, Зворника и Брчко Дистрикта.

Такође, у акцији гашења учествовали су припадници Министарства унутрашњих послова Полицијске управе Бијељина, Хитна медицинска помоћ Дома здравља Бијељина, те припадници Цивилне заштите Града Бијељина.

У касним вечерњим сатима пожар је локализован и стављен под контролу, а припадници Територијалне ватрогасне јединице Града Бијељина су наставили да обезбјеђују подручје захваћено пожаром.

Kруг фабрике “Сава” која је захваћена пожаром посјетио је и градоначелник Града Бијељина, који је обишао фабрику те захвалио се свим присутним екипама на терену.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске овим путем се захваљује и похваљује изузетну ангажованост припадника Територијалне ватрогасне јединице Града Бијељина – Ватрогасце спасиоце, на челу са командиром Територијалне ватрогасне јединице Бијељина господином Милом Спасојевић, који су уложили надљудске напоре приликом гашења пожара. Активност гашења пожара је спроведена у складу са Законом о заштити од пожара.

Присуство и ангажовање припадника МУП-а Републике Српске и Републичке управе цивилне заштите Републике Српске допринијело је ефикасности и квалитету одговара у датој ситуацији.

Градоначелник Града Бијељина показао је свјесност своје улоге и одговорности у оваквим ситуацијама, те је по доласку у Бијељину са службеног пута исказао максималну одговорност и посвећеност својом посјетом.