COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12. 5.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 114 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osmoro lica, od kojih je jedno mlađe, četvoro srednje i troje starije životne dobi. Radi se o četvoro lica muškog i četvoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, petoro lica je iz Banja Luke, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša i Mrkonjić Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 112141 slučaj virusa korona, a preminulo je 6366 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 423252 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 19, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 11, a u ostalim bolnicama 8. Na respiratoru je troje lica (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.