САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ГЕНЕРАЛНОГ ИНСПЕКТОРАТА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ РУМУНИЈЕ И ПРЕДСТАВНИЦИМА НОРВЕШКЕ НАРОДНЕ ПОМОЋИ У БИХ

Дана 12.05.2022. године, у просторијама Републичке управе цивилне заштите Републике Српске одржан је радни састанак представника Управе са делегацијом Генералног инспектората за ванредне ситуације Румуније и представницима Норвешке народне помоћи у БиХ.

Циљ радног састанка је био упознавање гостију са системом заштите и спасавања у Републици Српској и унутрашњом организацијом Републичке управе цивилне заштире Републике Српске са посебним акцентом на сектор деминирања Републичке управе цивилне заштите.

На састанку је детаљно представљен план и програм обуке за руковање НУС-ом, сарадња Републичке управе цивилне заштите Републике Српске са другим тијелима за деминирање из сусједних и земаља у окружењу. У току састанка разговарано је о могућностима будуће сарадње између ове три институције по питању заједничких обука специјализованих јединица за спасавање.