COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 9. 5.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osamnaestoro lica. Radi se o osmoro lica muškog i desetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 6. 5.2022. godine, prijavljeno je petoro lica iz Banja Luke, te po jedno iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Novog Goražda, Prijedora i Foče.

7. i 8. 5.2022. godine prijavljeno je petoro lica iz Banja Luke, dvoje iz Kneževa i jedno iz Laktaša.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Banja Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112125 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6365 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 422985 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 61, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 33, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je šestoro lica (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Detaljnije za 6. 5.2022. pročitajte ovdje.

Detaljnije za 7. i 8. 5.2022. pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.